Reklama
Wiedza i Życie
Opinie

Listy czytelników

Szanowni Państwo!

Mając na uwadze wysoką poczytność „WiŻ”, chciałbym skomentować, skądinąd niosący bardzo słuszne w dzisiejszych czasach przesłanie, artykuł „Cukier krzepi”. Autorka, skupiając się na współczesnej wiedzy na temat cukru (sacharozy) i negatywnego jego oddziaływania na organizm (człowieka) w warunkach nadpodaży, pominęła jednak istotny kontekst socjologiczny i kulturowy pierwszej połowy XX w.

Cukier praktycznie do połowy XX w. (a z całą pewnością do jego początku) był dobrem cennym, pożądanym i drogim.

Wiedza i Życie 10/2020 (1030) z dnia 01.10.2020; Listy czytelników; s. 80

Ten artykuł jest dostępny tylko dla naszych cyfrowych subskrybentów.

Subskrybuj dzisiaj
Ilustracja. Głowa pełna idei.

Jesteś już prenumeratorem? Zaloguj się >